Psihoterapie

Scop – Motiv – Determinare

E suficient sa ai un scop, sa fi motivat si determinat, si totul ar putea sa iasa asa cum ti-ai propus. Nu de la inceput, pas cu pas. Nu a zis nimeni ca drumul este usor si ca totul este numai lapte si miere.

Dar ce faci cand iti pierzi motivarea, scopul, determinarea?

Iti acorzi cateva minute doar tie si iti analizezi situatia. Ce a dus la pierderea lor? De ce s-a intamplat asta? De ce acum si nu mai devreme? E bine ca acum si nu mai tarziu? De fapt ce vrei tu de la tine?

Minte-te in continuare daca vrei sa pari fericit. Joaca-ti rolul si poarta-ti mastile! Marea majoritate a oamenilor nu va observa asta, pentru ca nu le pasa. Tie iti pasa? De fapt ce anume iti aduce liniste? Poti sa fi singur si linistit cu tine, TU fara masti, fara roluri?

Ai curajul sa te privesti pe tine asa cum esti de fapt si sa fi propriul tau judecator?

In genere raspunsul este NU. Iti e prea frica si nici macar asta nu constientizei. E mai simplu sa joci teatru si sa te lamentezi de tot ceea ce te nemultumeste la ceilalti.

In ultimele zile am asistat la o schimbare de comportament a unei persoane pe care o consideram cat de cat apropiata. E clar ca joaca un rol si ca se ascunde.

Insa exista o anumita categorie de oameni “calcatorii pe cadavre” pe care o inteleg, insa nu o agreez. Nu am aceleasi convingeri cu ei si consider ca exista si alte metode de a “avansa”.

Mai e zicala aia “Ce tie nu iti place, altuia nu ii face!”. Din pacate ne-am cam pierdut umanitatea din noi pentru a mai respecta un simplu “principiu” de bun simt.

Anyway… eu am nevoie de momentul meu de liniste cu mine, pentru a imi reaminti scopul. Nu este prima oara cand sunt dezamagita de cineva apropiat, si nu e prima oara cand impresia pe care omul respectiv mi-a lasat-o de la inceput se adevereste a fi adevarata. Trebuie doar sa am mai multe incredere in propriile mele instincte si sa cultiv cumva aceasta abilitate.

Leave a Reply