Cercuri & Patratele

O metoda periculoasa

De cateva zile ma tot chinui sa vad filmul si azi am reusit.  Pentru ca nu m-am uitat la trailer, in ideea sa nu imi fie dezvaluit ceva din film, actiunea m-a luat prin surprindere. Inceputul e promitator, iar pe parcurs mi se dezvaluie ceea ce stiam de mult (dar cumva in sufletul meu refuzam sa accept). Iubirea ca si sentiment intre un barbat si o femeie este un calificativ dat actului sexual dintre cei doi. Am scris intentionat relatia dintre un barbat si o femeie pt ca ce am scris mai sus se aplica dpdv al barbatului, femeia e cu totul alta poveste.

Si cum suntem obisnuiti cu genul de calificative:  insuficient, satisfăcător, bine, foarte bine, cam asa sta treaba si cu sentimentul asta de iubire raportat la actul sexual:

1. insuficient – barbatul trece la alta si nu resimte vreo urma de iubire fata de “fosta”

2. satisfacator – barbatul in acest caz nutreste ceva sentimente de iubire si in anumite cazuri isi transforma partenera in nevasta si o tine aproape pentru treburile gospodaresti, cautant tot timpul in altele calificativele “bine” si “foarte bine”.

3. bine – barbatul poate afirma ca este indragostit insa pe parcursul relatiei isi da seama ca ceva lipseste (omului i se uraste cu binele la un moment dat) si tot calca stramb impiedicandu-se de una si de alta in cautarea calificativului “foarte bine”. In mare majoritate a cazurilor de casatorii reusite si de durata relatia sexuala dintre barbat si femeie se incadreaza la acest calificativ.

4. foarte bine – e ceva la care toti visam, nazuim si speram.  Barbatul in cautarea lui febrila ajunge (daca e suficient de insistent, sau poate doar norocos) sa isi intalneasca “jumatatea”. Pe ea o va iubi si o va iubi, de multe ori si de repetate ori. Si pt ca acest “foarte bine” sa ramana “foarte bine” evident relatia nu va dura o vesnicie, va fi o relatie trecatoare (de aceea amanta cand devine nevasta isi pierde statutul de amanta, alta lundu-i locul).

Mai e un aspect de mentionat. In cazul relatiilor de lunga durata calificativele pot fi imbunatatite daca exista COMUNICARE, si se pot degrada in timp din cauza OBISNUINTEI.

Exista si exceptii de la regula. In sufletul nostru consideram ca suntem aceasta exceptie sau ca avem parte de un barbat care este “exceptia de la regula”. Insa cu toti stim ca speranta moare ultima…

Subiectul as vrea sa il detaliez si sper sa reusesc intr-o zi.

2 thoughts on “O metoda periculoasa

Leave a Reply