Psihoterapie

Acceptare & Resemnare

Citesc, aud si vad oamenii vorbind despre ACCEPTARE. Se spune ca primul pas spre vindecare este acceptarea bolii. Pentru mine a accepta inseamna a te RESEMNA.

ACCEPTÁ, accépt, vb. I. Tranz. A fi de acord cu…; a primi, a consimți să…; a admite, a aproba, a încuviința. ♦ A suporta, a tolera. – Din fr. accepter, lat. acceptare.

RESEMNÁ, resemnez, vb. I. Refl. A se împăca cu o situație grea, defavorabilă; a se supune, a accepta, a suporta un rău fără împotrivire.

Eu am nevoie de puterea de a lupta impotriva raului deja infaptuit. A suporta raul este ceea ce m-a adus aici. Copilului din mine inca ii mai este frica, inca se mai sperie, tresare si plange pentru ca inca nu are suficienta incredere.
In mintea mea in momentul durerii fizice are loc un blocaj emotional. Daca durerea fizica este de scurta durata blocajul nu are loc. Daca durerea este intensa si de durata blocajul are loc, dar se asociaza in durata si intensitate cu durerea.

Solutia ar fi de a nu mai simti durearea. Poate e firesc si sanatos sa nu mai simti durerea dar ce faci atunci cand nu exista certitudine ca nu o vei mai simtiti niciodata la intensitatea aia de nesuportat? Prin urmare solutia nu este asta. Solutia cred ca trebuie sa fie undeva la nivel psihic unde sa nu mai existe asocierea intre durere si blocaj emotional.

Este oarecum fascinant cum functioneaza mintea si m-am surprins din ce in ce mai “treaza” in momentele acestor blocaje analizand ce se intampla de fapt cu mine, spunandu-mi ca va trece si ca peste cateva ore voi vedea iar lumea plina de lumina si ca lumea poate sa fie asa si in momentul ala. Uneori imi iese, uneori nu. Oricum ar fi eu ies din blocaj doar atunci cand durerea inceteaza.

As vrea sa gasesc o metoda de a controla aceste blocaje, pentru ca durerea face ca totul sa devina negru si deprimant. Pentru ca atunci cand doare nu mai exista speranta.

Leave a Reply